عبدالفتاح محمد الخراز؛ محمد مصطفی سبسی؛ محمد ساسی؛ خالد مفتاح الشریف
چکیده
هدف این مطالعه تخمین و بررسی بعضی ترکیبات شیمیایی موجود در دانه ها و مغزهای خوراکی موجود در فروشگاه های محلی شهر میسوراتا در لیبی می باشد. 18 نوع مغز و دانه های خام و برشته بطور تصادفی (از هر نوع 3 تا 4 نمونه) از فروشگاه ها جمع آوری و غلظت بعضی از ترکیبات شیمیایی و عناصر سنگین مثل سرب، کادمیم، آهن، مس، کروم، منگنز، کبالت، روی، نیکل، میزان ...
بیشتر
هدف این مطالعه تخمین و بررسی بعضی ترکیبات شیمیایی موجود در دانه ها و مغزهای خوراکی موجود در فروشگاه های محلی شهر میسوراتا در لیبی می باشد. 18 نوع مغز و دانه های خام و برشته بطور تصادفی (از هر نوع 3 تا 4 نمونه) از فروشگاه ها جمع آوری و غلظت بعضی از ترکیبات شیمیایی و عناصر سنگین مثل سرب، کادمیم، آهن، مس، کروم، منگنز، کبالت، روی، نیکل، میزان رطوبت، خاکستر و پروتئین کل دانه ها تعیین گردید. روش هضم خشک برای آماده سازی نمونه ها در تعیین عناصر سنگین با استفاده از جذب اتمی شعله بکار گرفته شد. همچنین، رطوبت، خاکستر و کل مواد جامد تعیین و کجلدال برای اندازه گیری مقدار پروتئین استفاده شد. نتایج نشان داد که غلظت متوسط فلزات سنگین در نمونه های مختلف بطور چشمگیری با یکدیگر متفاوت است. میزان عناصر مطالعه شده به قرار 1.167-0.075، 116.00-31.5، 1.325-0.325، 71.00-9.425، 3.87-0.025، 24.825-8.325، 1.250-0.175، 0.750-0.050، 98.325-43.00 میلی گرم بر کیلوگرم به ترتیب برای عناصر کبالت، روی، نیکل، منگنز، سرب، مس، کروم، کادمیم و آهن بدست آمد. همچنین میزان رطوبت، خاکستر، کل مواد جامد و پروتئین به ترتیب %8.5-4.0، %11.39-2.0، %96.0-91.5 و %33.2-11.8 بدست آمد. اکثر نتایج بدست آمده با مطالعات قبلی سازگار و در حد مجاز می باشد.
خالد مفتح الشریف؛ اشرف الحشانی؛ ابراهیم حیدر
دوره 5، شماره 2 ، مهر 1397، ، صفحه 31-38
چکیده
جذب زیستی یونهای مس (II) از محلولهای آبی توسط زائدهی پودر چای و قهوه به روش ناپیوسته مورد بررسی قرار گرفت. فرآیند جذب به pH محلول، غلظت اولیه یون فلزی، مقدار بیوجاذب و زمان تماس بستگی دارد. دادههای جذب تعادلی که به طریق آزمایشی بدست آمده بودند توسط ایزوترمهای لانگمویر، فروند لیچ، تمکین و دابینین-رادشکویچ مورد بررسی قرار ...
بیشتر
جذب زیستی یونهای مس (II) از محلولهای آبی توسط زائدهی پودر چای و قهوه به روش ناپیوسته مورد بررسی قرار گرفت. فرآیند جذب به pH محلول، غلظت اولیه یون فلزی، مقدار بیوجاذب و زمان تماس بستگی دارد. دادههای جذب تعادلی که به طریق آزمایشی بدست آمده بودند توسط ایزوترمهای لانگمویر، فروند لیچ، تمکین و دابینین-رادشکویچ مورد بررسی قرار گرفتند. مدل لانگمویر با ضریب همبستگی بالاتر تطابق بیشتری با دادهها داشت. بیشترین ظرفیتهای جذب با استفاده از ایزوترم لانگمویر به ترتیب 526 و 417 میلیگرم بر گرم برای قهوه و چای بدست آمد. مطالعات سینیتکی بیانگر آن بود که مراحل جذب توسط مدل شبه درجه دوم انجام میگیرد. براساس ظرفیت جذب، زائدهی پودر قهوه و چای میتواند به عنوان جاذب زیستی کم هزینه، موثر و دوستدار محیط زیست برای حذف یونهای مس (II) از محلولهای آبی مورد توجه قرار گیرد.